2020 KPSS Ortaöğretim Coğrafya Çıkmış Sorular ve Cevapları

2020 KPSS Ortaöğretim sınavının sona ermesiyle sınava giren memur adaylarımızdan edindiğimiz bilgilere ve hatırladıkları kadar 22 Kasım 2020 KPSS Ortaöğretim Coğrafya çıkmış soru ve cevaplarını sizler için topladık.

2020 KPSS Ortaöğretim Coğrafya Çıkmış Soruları ve Cevapları

1- İnsanlar tarafından doğal kaynak üzerinde değişimler nelerdir?

Cevap: Doğal göl kuruması ve çökme ile obruklar oluşması

2- Sıcaklık kısa mesafede neden değişir?

Cevap: Bakı ve Yükselti

3- Anadolu’da olmayan plato hangisidir?

Cevap:  Taşeli platosu

4- Yükseklere doğru bitkiler neden değişir?

Cevap: Sıcaklık değişiminden

5- 21 Haziran en uzun gündüz harita sorusu.

Cevap:  Artvin, Ardahan tarafları yani en kuzey

6- Sıcaklık ve yağış grafiği verilmiş hangi il sorusu

Cevap:  Zonguldak

7- Ülkemizde en geniş etkili olan dış kuvvetler sorusu.

Cevap: Akarsular

8- Nüfusun az olduğu yerlerden biri dağlık yerlerdir sorusu.

Cevap: Antalya tarafları Bey dağları

9- Anadolu’da kırsal alanda eteklerde yaşayanlar var sorusu

Cevap: Bitki çeşitliği olması

10- Büyükşehir sıkıntıları nerede olamaz?

Cevap: Çankırı

11- Kastamonu küre, Elazığ maden, Artvin-Murgul hangi maden sorusu.

Cevap: Bakır

12- Kış turizmi hangisinde daha önce gelişmiştir?

Cevap: Uludağ kayak merkezi

13- Ekonomik olarak işletilmeyen maden hangisidir?

Cevap: Volfram

14- Tarımı etkilemede hangisi öncelikli değildir?

Cevap: Pazarlama şartları

15- Türkiye’nin olduğu uluslararası doğal gaz hattı sorusu.

Cevap:  Transmed Boru Hattı

16- Plato olup hem tarım hem hayvancılık yapılmayan bölge hangisidir?

Cevap: Çatalca-Kocaeli

17-Göbeklitepe nerede?

Cevap: Şanlıurfa

18-Kastamonu-Erzurum-Uşak-Konya bu illerde ortak sanayi kuruluşu sorusu.

Cevap: Şeker fabrikası

2020 KPSS Ortaöğretim sonuçları ÖSYM takvimine göre 24 Aralık 2020 Tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları ais.osym.gov.tr adresine kimlik numaranız ve şifrenizle ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın